Hayata Dair-Hayattaki En Büyük Başarınız Nedir? - Hayata Dair haberleri- Gezginturk Seyir Defteri
tavsiye yorum yorum yazdir   Toplam Oy : 0| Puan : 0 | Okunma : 165


Bu İçeriğe Puan verin:
1 2 3 4 5


Çok yakın zamanda iki kez çıktı aynı soru karşıma. “Hayatta ki en büyük baÅŸarınız nedir?”Birisi iÅŸ görüşmesi için gittiÄŸimde doldurduÄŸum formda vardı,bir diÄŸeri de bir arkadaşımın hazırladığı testte.İkisine de aynı yanıtı yazdım.Ama yazdığım yanıta giden yolculuÄŸum hayli deÄŸiÅŸik oldu.Zihnimin öyle uzun koridorlarından geçtim ki, öyle kapılar açıldı ki önümde bunların tümünü zihnimden,ruhumdan kelimelere dökebilir miyim bilmiyorum.Ama en azından deneyecek kadar cesur olabilmeyi hedefliyorum.

Şimdi uzun uzun başarı tanımı yapacak değilim.Takdirlerle dolu karneler,diplomalar falan uğramayacak yanınıza.Mesleki yada maddi kazanımlarla da hiç yol almayı niyetim yok.

Dedim ya, labirent uzun ve karanlık ama bu konuların tuzak olduğunu bilecek kadarda yön duygum var.

Soru:”Hayatınızda ki en büyük baÅŸarınız nedir?”

Cevap:”Sevgisini kazabildiÄŸim tüm güzel kalpler , benim en büyük baÅŸarım.En büyük baÅŸarı insan kalbi kazanmaktır.Ve kazandığın kalbi korumaktır.”


Evet iÅŸ görüşmesi için doldurduÄŸum formada aynen böyle yazdım.Tıpkı içimden geldiÄŸi gibi,cevabımın içimdeki huzurunu hissettiÄŸim gibi... Sakın o, basit slayt gösterilerinde yazan ve geçen “doÄŸa,çiçek,böcek,birbirimizi sevelim,”ÅŸeklinde bir metin okuyacağın
ızı sanmayın. Anlatmaya çalıştığım ve anlaşılır olmasını dilediğim çok başka bir "başarı" tarifi...

BaÅŸarı,dokuz yaşındaki bir çocuÄŸa mektup yazmak ve onun yollayacağı resimli cevabı sabırsızlıkla beklemektir. Anneannenizin arkadaşı olan seksen beÅŸ yaşındaki teyzenin sizin evde yalnız olduÄŸunu bildiÄŸi bir vakit,size ulaÅŸamayınca endiÅŸe duyacak kadar sizi siz olduÄŸunuz için sevmesidir. Hiç tanımadığınız bir Ürdünlünün sizi iÅŸ yerinizde görüp evlenme teklif etmesidir.(tamam komik ama çok güzel).Yeni tanıştığınız birinin, siz bir ay yokken bu ÅŸehirde uçaktan inip telefonunuzu açtığınızda “hoÅŸ geldin” mesajı yollamasıdır.Çok sevdiÄŸiniz dostunuza doÄŸum günü hediyesi alırken,onun aylar önceden sipariÅŸ ettiÄŸi, ama bunu bilmemenize raÄŸmen çok istediÄŸi filmi seçecek kadar,dostluÄŸunuza emek vermek ve onu tanıyabilmiÅŸ olmaktır.

Hararetli bir sohbet sırasında kızıp söylenirken,yanınızdaki aÄŸabeynizle ”iyi de canım,herkes gönlünü senin kadar bahar tutamaz ki” diyecek kadar yakın iliÅŸki kurduÄŸunuzu bilip,sizi bu denli iyi tanıdığına şükretmektir.

Kalbinde yer bulduğunuz ve kalbinizde yer açtığınız insanlara emek vermekten zevk almaktır.

İnsana emek vermeyi,sahip olduklarımızı korumayı bildiğimiz kadar başarılıyız hayatta.

Ruhumuzu ne kadar ince,gönlümüzü ne kadar büyük benliğimizi ne kadar küçük tutabiliyorsak huzurluyuz.


Asuman Ay

Sizden önce 165 kisi okudu.
Etiketler: Hayata - Dair - Hayattaki - En - Büyük - Başarınız - Nedir? -

yorum  Yorumlar ! Yorum Yazmak İçin Tıklayınız
İlk yorumu yazan siz olmak ister misiniz?

Gezginin Güncesi

Gezgin Yerimleri

tvseyret      sabri sarıoÄŸlu      savaÅŸ resimleri      araba modelleri      Habertürk      araba parket      deniz resimleri      rahmetfm      İslami      canlıtv      mercedes com tr      barbi bebek giydirmek      galatasaray      Resimli Åžiirler      erotik kanal izle      spor      masaustu      dacıa      volvo      haberturk izle      mmctv      güzel manzara resimleri      ınfiniti      chevrolet      araba pazarı      gül resimleri      TRT      kanal d      hyundaı      barbie      güzel resimleri      kadın resimleri      AÅŸk Resimleri      lexus      insan resimleri      radyodinle      Anadolufm      www.akıllı.tv.com      kral oyunlar      gazete      guzel oyunlar      audi      bebek resimleri      Showradyo      aÅŸk resimler      tv izle      Arabesk      RTL      bilgisayar resimleri      trt radyo